tisdag 25 juni 2013

midsommar, nostalgi, jantelagen och extrem hetta.

Midsommar
Tänk en sådan fin midsommar jag hade, aldrig har det varit så gott med sill och pärer, det kan jag då säga. Så, efter att jag jobbat, handlat mat och degat på sängen begav jag mig mot battery park tillsammans med mina amerikanare Rebecca och Veronica.
 
På plats var redan Hanna och Julia. Vi slog upp våra filtar och dukade upp till midsommarfest.
Jag och Jullan satt väldigt bra i solen.
Sedan blev det dags att gå upp och dansa runt midsommarstången.
Rebecca och Veronica intog sina platser i ringdansen.
Vi dansade på ett bra tag, himla roligt.
Sedan blev det slut på ringdansarna, jag och Annika gjorde ett försök till hambo men det gick väl sådär.
Så det blev freestyle i tretakt i stället.
Sedan tog dansen slut och lika så midsommarfesten. Så himla bra kväll alltså.
 
Nostalgi
 
Och om 17 dagar packar jag väskan, säger hejdå till New York och hela mitt liv här. Tar alla rutiner, alla människor och alla ställen och lägger i ryggsäcken. Sverige. Det är en märklig känsla. Jag vill så gärna hem och bara slappna av, äta potatis med sås och träffa alla mina vänner och familj, hem till mitt kära Hälsingland. Och samtidigt så är det där lilla farvälet så väldigt starkt, för när jag landar på Arlanda kommer allt det här vara borta, ingen kommer veta vad som har hänt här mer än vad jag berättar och det har hänt så mycket. Men, jag är glad över att komma hem. Jag slutar på topp, vilket är skönt, för Manhattan har även känts som botten stundvis.
Jantelagen
Idag var jag på en playdate med barnen och kompisens nanny är från dominicanska republiken. Jag har aldrig träffat henne förut så jag vet säkert att det inte är för att hon kommer sakna mig som hon la handen på bröset och sa "oh nooo, I'm so sorry" efter att jag berättat att jag snart ska åka hem till Sverige och inte återvända. Jag försöker förklara, utan att låta högfärdig på något vis, att jag vill åka hem, att Sverige är ett bra land. Free Health care, vill jag säga, free education! men som den svensk jag är säger jag inget ty jantelagen är mig lika kär som sill till midsommar.  
Extrem hetta
Och idag var det 37 grader varmt, tror inte att jag inte varit svettig på nästan 4 dagar nu. Jag vet att jag pratar väldig mycket om svett här, men just nu tar det upp ungefär hela mitt liv. Det är fruktansvärt. Jag försöker förklara för Rebecca att jag inte vet hur man hanterar sådan här värme, att jag aldrig känt en hetta likt denna. För även om det drar sig upp mot 30-35 i Sverige så är det endast några få dagar om året, och det finns ändå vindar som fläktar. Här är "vinden" att jämföras med en ljummen fis; knappt obefintlig och varken svalkande eller behaglig. På väderkanalen varnar de om air pollution på grund av avgaserna. Och, jag vet inte om jag berättat om sopsystemet här men, soporna läggs på trottoaren i väntan på sopbilen som kommer vid midnatt. Vet ni vad kombinationen 37 plusgrader och 20 kilo restaurangsopor ger? I'll leave that to your imagination.
Jag har faktiskt inget positivt att säga om just 37 plusgrader, och se det inte som ett klagomål på sommaren för jag älskar sommaren. Alltid kan jag leva med sol och (mänsklig) värme.
 
Okej, over and out för denna gång.
 
Hejdå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar