tisdag 18 juni 2013

Los Angeles del 2

På söndagen åkte jag, Viktor, Emma, Elvira, och en tysk tjej, till Universal Studios! Så här glad var Viktor över det. 
 
Det första vi gjorde var att gå på en vattenshow. Jag trodde att vi skulle få kolla på delfiner eller något sådan sött, men istället blev det en real deal actionkortfilm. Storyn var att hela jorden var täckt av vatten, men så hittade the good guys en plätt jord! Och sen kom the bad guys och sedan slogs dom. Brinnande män föll, flygplan kom infarandes och det hela slutade med en stor explosion. Typical Hollywood.
Explosion much
Efter vattenshowen åkte vi på en studio tour. Vi fick åka förbi alla studios där olika filmscener och TV-shower spelas in. Kulisser från filmer som The Grinch, Bruce den allsmäktige, osv osv, var uppbyggda på plats som man fick åka igenom. I slutet av bussfärden (vi åkte alltså guidad buss) åkte vi in en svart lokal och plötsligt börjar hela vagnen att skaka och väggarna och taket förvandlades till en djungel. Alla hade fått 3Dglasögon att ha på sig, så 3Deffekten plus att vagnen skakade gjorde det hela väldigt verklighetstroget. Vi föll igenom djungeln, och plötsligt kom King Kong och fångade upp oss i sin hand medan vi blev jagade av dinosaurier! Dinosaurierna högg efter oss OCH det här var det värsta, när de öppnade munnarna efter oss flög det vatten från, ja, någonstans, och landade rätt i nyllet. Det var så äckligt verklighetstroget att hela bussen skrek. På bilden ses Emma ätandes på lite chips efter bussturen.
 Här har vi Universal Studios, ett litet men explosivt nöjesfält, om man nu kan kalla det så. Åkattraktionerna var helt galna, och perfekt för den som inte gillar berg och dalbanor. Ingenting var på riktigt, allt var byggt på illusioner. Känslan av att falla när vagnen rörde på sig samtidigt som TVskärmen visar att du handlöst faller mot marken, MEN du vet ändå om att du inte kommer dö för allt är på låtsats. Det var så himla himla bra.  
Vi var där ungefär hela dagen, åkte nästan alla attraktioner, åt lunch därimellan, kollade på någon beige version av Blues Brothers live, och sedan åkte vi tillbaka till stan och åt middag på en indisk restaurang. Det var söndagen det.
 
På måndagen gjorde vi Venice Beach. Jag har inte hört så mycket om Venice Beach mer än själva namnet, och mycket mer än så kan jag inte heller säga. Det var många turistbutiker med t-shirts och diverse, folk längs vägen sålde konst och så vidare, och lite här och där fanns dessa skyltar. I los angeles är det numera lagligt att köpa marijuana om du är "sjuk". Utanför de så kallade Gröna Doktorernas lokaler stod folk, nästan som inkastare, och frågade hur du mådde. Som skylten säger; find out if you qualify today! Så har du lite ont i ryggen så är det bara att traska in och få en utskrift på Medical marijuana.
 Någon som ville upplysa turisterna på venice om Illuminati.
  Efter att Viktor började jobba vid tre gick jag runt på stranden, åt middag vid piren och satt sedan på hostlet och pratade med de övriga gästerna. På tisdagen åkte jag hemåt och det var den resan. Fyra fina dagar på västkusten.
 
 HEJ!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar